-
Members
No members to show
-
Recent Topics
-
Добрый день! Благодарим за ваше предложение!
-
Во многих ммо-рпг играх дополняет визуальное удовольствие от персонажа цветом заточки оружия, здесь также можно было бы сделать.
-
Merhabalar. Ben Eldivian. 2D MMORPG oyunlarını seven ve bu tarz oyunları oynayan birisiyim. Yakalaşık olarak 1 haftadır Skylore MMORPG oyununu oynamaktayım. Bugün bu yazımda size oyunda geçirdiğim saatlerde neler yaşadığımı, oyunla ilgili -kısa da olsa- neler tecrübe ettiğimi anlatacağım. Oyuna yaklaşık olarak 21.06.2025 tarihinde başladım. Oyunda ilk başta beni 4 farklı sınıf karşıladı. Bu sınıflar '' Metin 2'' tabiriyle Ninja, tank, büyücü, ve okçu idi. Ninja sınıfını seçtikten sonra ilk başta oyuna öğretici olarak ilk görevden başlattı. Tabii ben görevi yapmaktan ziyade oyunu oynayan Türk oyuncular var mı? oyunda yalnızlık çeker miyim? gibisinden sorular sorarak Discord'a giriş yaptım. Evet çoğu oyunda olduğu gibi maalesef ki Türkçe dili fazla kullanılmamakta. Bu yüzden Discord'da Türk oyuncuların mesajlarını araştırdım. Ve oyunu oynayan Türk oyuncuların olduğunu öğrendim. Bu benim içimi biraz rahatlatmıştı çünkü oyunda (İngilizce ve Almanca bilmesem) anlaşabileceğim birilerinin olması, onlardan yardım almam, onların bana rehberlik etmesi çok güzel olurdu. Bu sayede de hem fikir hem de bilgi sahibi olup oyuna yeni gelecek olan oyunculara bilgi verme fırsatım olabilir diye düşündüm. Oyuna tekrardan giriş yaptım ve görevleri sırasıyla yapmaya başladım. Tabii ki oyunun mekanikleri joyistik değil de tıklama ile olunca insan bir hayli garipsiyor. Görevleri yaptıkça daha güzel bir hal almaya başlayan oyunda, level atlama sisteminin ise biraz zor olduğunu gördüm. Oyunda bana yardım eden Türk arkadaşlara bu durumu sorduğumda oyunun temelinin sağlam olduğunu ve dengeli bir sistem için bunun şart olduğunu dile getirdiler. Oyunda Ticaret sisteminin olmaması ayrıca birisiyle level farkın olsa da olmasa da bir Boss'u kestiğinde aynı şekilde loot alınan bir ekosistemin içinde mükemmel bir deneyim benim için. Bir MMORPG oyununda en önemli konu P2W olup olmamısıdır. Çünkü artık dünya ekonomisi de bu durumda insanları F2P (free to play (para ödemeden oynama)) alanına yönlediriyor. Evet, bu oyunda'da çok ağır bir şekilde olmasa da hafif bir P2W var ama bu başlangıç için geçerli. Oyunda genel olarak kaynaklar ve köstümler paralı ki kaynakları görevlerden veya Boss'lardan halledebiliyorsun. Çok güzel bir deneyim. Ama sorun şu ki görevler 10 levelden sonra azalmaya başlıyor ve oyunda bir müddetten sonra günlük görevler hariç görev bulamıyorsun. Bu durum da seni Dungeon sistemine yönlendiriyor.Dungeona girecek arkadaşlar için de bir önerim; Dungeon'daki altın anahtarları harcamamanız ve 20 levele kadar biriktirmeniz. Yazımın son satırlarına gelirken oyunu oynayan, oyuna emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Oyunun ortamı ve çevresi çok güzel. Böyle bir yeri çok nadir bulursunuz. Bir sorunuz olursa; Discord: Eldivian , instagram:Berkaychester.01 veya youtube kanalımdan da rehber videolarına ulaşabilirsiniz. Youtube:Eldivian. Kendinize iyi bakın bir sonraki deneyim yazımda tekrardan buluşmak dileği ile.☺️
-